Koronarna srčana bolest: što kažu stručnjaci?

“U Framinghamu u američkoj državi Massachusetts što je neka osoba jela više zasićenih masnoća, što je više jela kolesterol, što je više unosila kalorija, to je kod tih osoba kolesterol bio niži. . . otkrili smo da su ljudi koji su jeli najviše kolesterola, koji su jeli najviše zasićenih masnoća, koji su unosili najviše kalorija imali najmanju tjelesnu težinu i bili fizički najaktivniji.”
– dr. med. William Castelli, ravnatelj studije Framingham

“Hipoteza prehrana-srce pokazala se pogrešnom u više navrata, pa ipak, iz zamršenih razloga oholosti, zarade i predrasuda, ta je hipoteza i dalje eksploatirana od strane znanstvenika, inicijativa za prikupljanje sredstava, proizvođača hrane pa čak i vladinih ureda. Javnost je obmanuta najvećom zdravstvenom muljažom stoljeća.”
– dr. sc. George Mann, dr. med., bivši suravnatelj studije Framingham

“Analiza vrijednosti kolesterola . . . kod 1.700 pacijenata s aterosklerotskom bolešću nije pokazala definitivnu korelaciju između razine kolesterola u serumu s naravi i opsegom aterosklerotske bolesti.”
– dr. med. Michael DeBakey, glasoviti kardiokirurg

“Relevantna literatura [o koronarnoj bolesti srca] prožeta je obmanjujućim materijalima kojima je svrha negativne dokaze prevesti u pozitivne dokaze a sve s obzirom na lipidnu hipotezu. Ovu je prijevaru relativno lako uočiti.”
– dr. sc. Russell L. Smith

“Štogod uzrokovalo koronarnu srčanu bolest, to nije prvenstveno visok unos zasićenih masnoća.”
– dr. sc. Michael Gurr, poznati stručnjak za kemiju lipida, autor autoritativne studije o koronarnoj srčanoj bolesti

Zaklada Weston A. Price održava se isključivo prilozima članova, privatnim donacijama i ne prihvaća financiranje od mlječne ili mesne industrije.

Leave a Reply